Poliitikon salainen yksityiselämä ja vapaa-aika

Monille nykyään eläville ihmisille oma yksityiselämä on erittäin tärkeää eikä siitä haluta kertoa muille. Yksittäiselle poliitikolle oma vapaa-aika, missä ja milloin sen viettää sekä kenen kanssa on luonnollisesti aihe, joka usein halutaan pitää omana tietonaan. Jos oman elämän hallinta ja yksityisyys on tavalliselle kansalaiselle tärkeää, niin sitä tärkeämpää se on tunnetuille poliitikoille.

Suomalainen poliitikko ei tuo “itseään esiin”

Poliitikko on kansan valitsema, yhteisiä asioita hoitava henkilö, joka toimii äänestäjiensä mandaatilla. Jokainen poliitikko on varmasti luonteenpiirteiltään ja kiinnostuksen kohteiltaan erilainen, mutta poliittiset tavoitteet ovat yleensä samat kuin kaikilla muillakin yksittäisillä poliitikoilla. Tavoitteena on Suomi, joka asukkaineen pärjää kansainvälisissä vertailussa kaikkialla.

Toiset poliitikot voivat olla kuitenkin toista “anteliaampia” yksityiselämästään ja harrastuksistaan kertoen. Yleensä tavoitteena on parempi tunnettuus kansalaisten keskuudessa ja sen varjolla esimerkiksi paremman poliittisen aseman saaminen puolueessa ja eduskunnassa. Asiat joista poliitikko voi vapaasti kertoa on esimerkiksi se, että hän on hankkinut uuden lenkkikaverin, eli koiran. Koira on monesti hyvin tärkeä perheenjäsen ja poliitikko saattaa mielellään kertoa kuinka tilaa aikaa säästääkseen lemmikilleen ensiluokkaiset ruoat ja hoito- sekä vapaa-ajan tuotteet kätevästi verkosta. Eräs tunnettu ja suosittu nettikauppa on Zoo.fi.

Samalla poliitikko tulee toimineeksi markkinoijana, vaikka ei aina itse sitä huomaakaan. Jos tuo lupsakka ja asiat hyvin hoitava poliitikko tilaa lemmikilleen koiran-, kissan- tai muun lemmikin tuotteet verkosta, niin sieltä tilaan minäkin. Ja niinhän se usein kannattaa. Monet perustelevat tilaamistaan verkosta myös sillä, että aikaa säästyy, kun tuotteet toimitetaan muutamassa arkipäivässä tilattuun osoitteeseen ja monesti uutiskirjeen tilaamalla saa mukavia etuja.

Tule siis sinäkin “oman poliitikkosi” jalanjäljissä tunnetulle verkkosivustolle Zoo.fi ja tilaa tuotteet kaikille lemmikeille yhtä aikaa. Säästät korkeissa polttoaineen hinnoissa ja saat ilmaisen toimituksen tilatessasi tuotteita yli 50 eurolla.

Poliitikko harkitsee, mitä äänestäjilleen kertoo

Poliitikko voi vapaasti kertoa koiraharrastuksestaan, sillä se on monien mielestä aika harmiton aihe. Säännöllisistä koiralenkeistään metsässä ja puistoissa kertova poliitikko saa usein ystävällisen, eläinrakkaan ihmisen maineen ja on varmasti myös tietoinen tärkeistä ilmastoasioista. Näin ihmiset ajattelevat ja saattavat olla jopa oikeassa. Poliitikko myhäilee tyytyväisenä tietäessään, että nyt ura urkenee kansanedustajana ehkä puolueen puheenjohtajaksi, ministeriksi tai avainhenkilöksi oppositiossa, jos puolue tällä kertaa on siellä.

On siis aiheita, joista poliitikko kertoo ja joista hän ei kerro. Poliitikon puoliso on henkilö, jonka jokin poliitikko haluaa tuoda esiin, toinen taas ei. Lapsia ei yleensä tuoda esiin eikä heitä saa valokuvata, kuten viime aikoina on mediassa lukenut. Minkälainen julkisuuskuva sinulla on omasta suosikkipoliitikostasi?